Pàgines

dimecres, 14 de febrer del 2018

La Laura i l'11 de febrer: dia Internacional de la dona i la nena a la ciència.

El 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. L'objectiu és arribar a aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes, així com aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes.

La Laura Aviñó, ex-alumna de La Llauna i estudiant de la primera promoció del nou Grau de Bioinformàtica, és una d’aquestes dones que de ben segur marcaran un camí que ja ha començat. Us convidem a llegir l'entrevista que li han fet a la Universitat Pompeu Fabra. Ens agradaria destacar-ne un paràgraf en especial; d'aquells que ens fan gaudir encara més de la nostra feina com a docents.

"Per encaminar-se al món de la bioinformàtica, la Laura va tenir dos referents ben diferents i perfectament complementaris: d’una banda, un personatge històric de primera línia, Maria Salomea Sklodowska, més coneguda com a Madame Curie, la primera persona a guanyar dos premis Nobel, un de Física i un altre de Química; de l’altra, una persona molt més propera, Roser Bosch, la seva professora de Biologia a l’Institut de la seva Badalona natal. Recorda la Laura, amb un punt de tendresa i etern agraïment, la gran lliçó que va aprendre de la seva professora: més que les respostes, l'important a la vida, i també a la ciència, són les preguntes que un es fa."

Laura Aviñó, ex-alumna de La Llauna i estudiant del Grau de Bioinformàtica a la UPF