Pàgines

dilluns, 16 de novembre del 2015

L'alumnat de 1r de Batxillerat visita l'exposició + Humans al CCCB

Cliqueu aquí si voleu veure més fotografies

Com serem els humans en un futur proper? Si podem modificar parts del nostre cos a través de pròtesis biòniques, o si podem alterar la nostra percepció amb pròtesis sensorials, haurem de canviar també la definició de què és ser humà? Com cal afrontar els reptes ètics que plantegen les noves tecnologies?

Visita guiada per a l'alumnat de 1r de batxillerat
L'exposició "+HUMANS. El futur de la nostra espècie", del CCCB, s'endinsa en els límits del que significa ser un ésser humà: els límits del cos, els límits de l'espècie, els límits del que és èticament i socialment acceptable. Els dies 10 i 12 de novembre, l'alumnat de 1r de batxillerat vam visitar-la per aprofundir l'estudi de l'ésser humà que fem a la matèria de Filosofia.

Segurament, en sortir teníem més preguntes que abans d'entrar, però també teníem més informació i, sobretot, la consciència d'estar vivint un moment decisiu en la història de la humanitat. Per primer cop, els humans tenim la possibilitat de modificar-nos a nosaltres mateixos: serem capaços d'emprar de manera ètica aquest poder?