Pàgines

dilluns, 20 d’abril del 2015

La Llauna a la XVI Exporecerca Jove

El passat mes de març va tenir lloc l'Exporecerca Jove. És una fira de treballs de recerca des de 1r d'ESO fins a nivell universitari on hi participen treballs de diferents països d'arreu del món. Aquest esdeveniment l'organitza l'associació Magma, que té per objectiu fomentar la recerca i l'intercanvi entre el jovent. Aquest curs hi van participar 116 treballs de Catalunya, Andalusia, Galícia, Perú, Mèxic, Brasil, Bèlgica i Turquia. 

Tres alumnes de 2n de Batxillerat del nostre centre, en Marc Klingenberg, en Juan Fran Lopera i l'Albert Pujol, hi van participar amb un projecte sobre l'estudi de l'eficiència energètica d'un carregador inductiu (sense cables) comparat amb un carregador convencional en el procés de càrrega d'una bateria d'ió-liti.

El treball consisteix en comparar els carregadors convencionals i inductius. Utilitzant com a referència els valors de tensió i intensitat mesurats durant les càrregues d'una bateria, realitzades amb cada tipus de carregador, es van calcular els valors d'energia consumida i emmagatzemada en cada cas. Durant el procés es va implementar un carregador inductiu per tal d'entendre el seu funcionament. Finalment, es demostra que el rendiment en ambdós carregadors és similar, encara que el inductiu realitza la càrrega en menys temps.